Direktlänk till inlägg 23 februari 2013
Här är ett lätt och väldigt gott recept på en lite annorlunda Cheesecake!
Botten
300 g Oreokex
150 g smält smör
Fyllning
3 dl vispgrädde
1 3/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
300 g Philadelphiaost
250 g Ricotta
Lägg ett bakplåtspapper och kläm fast på botten i en springform. Skrapa bort fyllningen mellan kexsidorna och mixa kexen med en stavmixer till smulor. Blanda smulorna med det smälta smöret och tryck ut massan på botten av formen. Ställ in i kylen 20 min.
Vispa grädden med socker och vaniljsocker. Blanda ner ostarna vispa lite till så det blir en tjock smet som fortfarande ska gå att hälla. Häll smeten över kexbotten.
Smält lite choklad över ett vattenbad och ringla över. Ställ i kakan med plastfolie över i frysen 6-8 tim.
Ta fram kakan 30 min innan servering och garnera med exempelvis jordgubbar.
Den här kladdkakan är verkligen enkel och snabb att göra men blir en liten extra tvist på den vanliga kladdkakan eftersom den är gjord på vit choklad och med ett stänk av citron. Citronen är viktig för balansen då kakan annars lätt blir alldeles för ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
||||||
|