Direktlänk till inlägg 3 november 2013
Dessa kolakakor är lätta att göra och lika lätta att äta upp! :) Vill man spara lite på dem funkar det toppen att frysa in dem.
Kolakakor ca 45 st
200 g smör
1 1/2 dl socker
1 msk ljus sirap
1 1/2 msk vaniljsocker
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Rör smör, socker och sirap ihop med en träsked eller i matbredare så det blir poröst. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver och rör degen slät. Ta hjälp av händerna att försiktigt knåda/trycka ihop degen om det är tungt att röra den slät.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela i fyra delar. Rulla varje del plåtlång och lägg på bakpappersklädd plåt.
Grädda längderna i mitten av ugnen (de flyter ut lite) i 175 g i ca 15 min. Låt kakorna svalna lite och skär sedan sneda snittar medan kakorna fortfarande är ljumma.
Den här kladdkakan är verkligen enkel och snabb att göra men blir en liten extra tvist på den vanliga kladdkakan eftersom den är gjord på vit choklad och med ett stänk av citron. Citronen är viktig för balansen då kakan annars lätt blir alldeles för ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 | 5 |
6 | 7 |
8 | 9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|