Direktlänk till inlägg 6 november 2013
Dessa mumsiga bullar är från Leila Lindholms recept, jag har dock förenklat receptet något vad avser vaniljkrämen.
Vaniljbullar ca 18 st
1 msk kardemummakärnor
3 dl mjölk
50 g jäst
1½ dl strösocker
½ tsk salt
150 g mjukt smör
1 ägg, ekologiskt
12 dl vetemjöl special
Marsankräm
Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel och värm med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
Jäs degen i bunke under bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen i 18 bitar, forma dem till runda bullar och lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite och jäs under en bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda marsnkrämen enligt instruktion på förpackningen och låt stå i kylen. Fyll vaniljkrämen i en spritspåse, stick spritsen i varje bulle och fyll dem med lite vaniljkräm.
Grädda bullarna gyllene imitten av ugnen i 7-8 minuter och låt dem svalna något. Pensla bullarna med smält smör och rulla dem i strösocker, utan att det hamnar strösocker på vaniljkrämen i mitten.
Den här kladdkakan är verkligen enkel och snabb att göra men blir en liten extra tvist på den vanliga kladdkakan eftersom den är gjord på vit choklad och med ett stänk av citron. Citronen är viktig för balansen då kakan annars lätt blir alldeles för ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 | 5 |
6 | 7 |
8 | 9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|