Direktlänk till inlägg 8 november 2013
Den här kladdkakan är verkligen enkel och snabb att göra men blir en liten extra tvist på den vanliga kladdkakan eftersom den är gjord på vit choklad och med ett stänk av citron. Citronen är viktig för balansen då kakan annars lätt blir alldeles för söt.
Vit kladdkaka
100 g smör
100 g vit bakchoklad
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ekologiska ägg
1 mak pressad citronsaft
2 1/2 dl vetemjöl
Smör och kokos eller ströbröd till formen
Sätt ugnen på 200°. Smörj och strö kokos eller ströbröd i en form 24 cm i diameter med löstagbar kant.
Smält smöret i en kastrull ta av från värmen. Bryt chokladen i bitar ner i smöret och smält den under omrörning.
Blanda sedan i sockret, vaniljsocker och äggen ett i taget. Tillsätt citronsaft samt mjölet. Rör snabbt ihop till en smet och häll ut den i formen.
Grädda mitt i ugnen 15 min-18 min beroende på hur kladdig du vill att den ska vara.
Servera med färska bär som hallon eller passionsfrukt och eventuellt en klick grädde eller glass.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 | 5 |
6 | 7 |
8 | 9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|